Vergoeding door ziektekostenverzekeraar

Contracten

PPBA heeft vanaf 1 februari 2019 een contract met Menzis  en haar dochterondernemingen in de S-GGZ

PPBA heeft vanaf 1 april 2019 een contract met Zilveren Kruis- Achmea en haar dochterondernemeningen in de S-GGZ

Restitutiepolis

PPBA heeft met de overige zorgverzekeraars geen contracten. Dit betekent dat u uitsluitend voor volledige vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking komt als u een restitutiepolis heeft. Bij een restitutiepolis heeft u namelijk het recht om uw hulpverlener/behandelaar zelf te kiezen. PPBA hanteert bij uw declaratie maximaal de momenteel geldende NZA tarieven.

Bij een basispolis of naturapolis krijgt u  slechts een klein gedeelte vergoed. Indien u bij PPBA in behandeling wil komen, is het handig om te zorgen dat u een restitutiepolis heeft. Zorg dat uw zorgverzekering voor 1 januari in orde is.

De nota van psychotherapie in de S-GGZ volgt pas wanneer u de behandeling heeft afgesloten of na een behandeljaar. Dit betekent dat het even kan duren voor u een nota krijgt over uw behandeling. De behandeling valt onder het eigen risico van het jaar waarin u de behandeling start.

Afzeggen

Indien u verhinderd bent, dient u 24 uur of meer voor aanvang van de door ons afgesproken sessie uw afspraak af te zeggen via 0624842242 of per email anders wordt een “no show” in rekening gebracht voor € 55,00. Deze wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Famed

PPBA heeft de financiele afhandeling van de nota;s uitbesteed aan Famed. U krijgt dus een nota van Famed.

Overige tarieven

In geval van coaching, relatietherapie of het ontbreken van een DSM 5 diagnose  (OVP) wordt als uurtarief 100,00 euro gerekend.